2011. december 23., péntek

karácsony .

Háát furcsa . (szar is de tudja egy ember ,hogy miért. )
Karácsony az osztályban , na volt ott minden mit mindig Offőnk sütött nekünk (de finoom volt! *.* ) , megvolt az ajándékozás. mindenki mindenkinek ,aki bedobta a nevét . Majd az osztály megajándékozta az Offőnk  . Örült neki nagyon  ,meg persze mi is ,hogy boldog ... (ritka alkalom ha az osztály összefog )
Maradt hát a saját karácsonyom . Várom már ,hogy a család összejöjjön ! ( "békességben" mint mindig )
Várom a párom ,hogy karácsony után velem lehessen ,és pihenhessünk ,ünnepeljünk ahogy szoktunk...

nos kell valami karácsonyos kép is ezért :

2011. december 11., vasárnap

*.*

farkasok magyar országon :) dejóóóóóóó
"A farkas korábban rendszeresen előforduló ragadozó volt, Magyarország területéről azonban kipusztult, legfeljebb csak a Kárpátok vagy Erdély felől átkóborló egyedeit észlelték. Újabban - a környező területeken való állománynövekedés hatására - ismét rendszeresen megjelenik, sőt a Zempléni-hegység északi részén újra kisebb, valószínűleg megtelepedett állománya." 

Buda Ferenc : farkasok

Mióta világ a világ,
főbe a fejsze belevág,
ember embernek farkasa,
öröktől ádáz farkasa

Ordasok bár a farkasok ,
hozzánk képest irgalmasok ,
egymáshoz jók, hűségesek,
okosak ,irgalmasak,
nem ölnek ,csak ha éhesek.

Persze megesik szentigaz :
köztük is gonoszra akadsz,
hisz néha - gondolj csak bele! -
farkasok farkasnak embere .

2011. december 4., vasárnap

a kíváncsiság hamar megöli a macskát ,de mi a helyzet a kutyával? :D

most lesz  szülinapom nemsokára :D kíváncsi vagyok valami is teljesül e abból amit szeretnék :D
na viszont valami érdekeset is kéne írni vagy valami értelmes képet feltenni !
Ehhez a képhez (felső) csak annyit fűznék hozzá, hogy leginkább engem és a barátaimat jellemzi ! :D
Én vagyok az aki  többieken támaszkodik . Aki tátott szájjal áll az a Törteli , mindig  csinálunk valami ökörséget :D, aztán aki a fejét lehajtja , Safi a másik ökörborjú :D ,kicsit maga alatt van de imádom :D .
aztán aki szérül a fekete , 1 másik (lány ) barátom aki most nem lehet velem ,sajnos.
Ám mindent összevetve örülök nekik! 

Végül a párom az angyal aki bármilyen körülmények közt egy angyal! :) Sok hülyeségem ellenére szeret és viszontszeretem én is ! :) 

2011. november 28., hétfő

Néha megéri gondolkodni ...

Ne tekints úgy magadra mintha élő lenél ,csak valami vagy amit meg lehet ölni !

2011. november 17., csütörtök

Azért elgondolkodtató...

Egyszer egy jól kereső apa úgy döntött, elviszi vidékre 7 éves kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa neki, milyen szegény emberek is vannak, és hogy a gyermek meglássa a dolgok értékét, és felfogja azt, hogy milyen szerencsés családban él.
Egy egyszerű falusi család házában szálltak meg, ahol egy napot és egy éjszakát töltöttek. Amikor a vidéki út végén tartottak, az apa megkérdezte fiát.
- Nos,... mit gondolsz erről az útról?
- Nagyon jó volt, apa!
- Láttad, hogy némelyek milyen szükségben és szegénységben élnek?
- Igen.
- És mit láttál meg mindebből?
- Azt, apa, hogy nekünk egy kutyánk van, nekik négy. Nekünk egy medencénk van otthon, ők meg egy tó partján laknak. A mi kertünket lámpák árasztják el fénnyel, az övékére pedig csillagok világítanak. A mi udvarunk a kerítésig tart, az övéké addig amíg a szem ellát. És végül láttam, hogy nekik van idejük beszélgetni egymással, és hogy boldog családként élnek. Te és anyu viszont egész nap dolgoztok, és alig látlak titeket.
Az apa csak fogta a kormányt, vezetett csöndben, mire a kisfiú hozzátette:
- Köszönöm apa, hogy megmutattad, milyen gazdagok is lehetnénk..

2011. november 13., vasárnap

újabb ömlesztés rajzok keretében :D



2011. október 21., péntek

hörrrrrrr

Nos, dolgok amiért nagyon nem vagyok oda :
- ha beleszólnak mit ,és miképp csináljak.
- ha korlátozni akarnak.
- olyanok szólnak bele a dolgomba akikre nem vagyok kíváncsi (pl :exem -.-)
-leszólják a műveim.

 egy rajzpályázatra jelentkeztem (sajnos ) ,és nem veszem jó néven ha terelgetni akarnak .
Valamint a pályázat miatt időm sincs befejezni a története amit ígértem ,ezen okból kifolyólag spoilerezek  (a nem létező olvasóimnak :D ) Egy gólem ,akinek mesterét megölték ... A mester tanítványa képzi ki a gólemet és biztatja.A gólem dönt a sorsáról és végül a világot fogja segíteni tudásával . (unalmasnak hangzik de majd meglátjuk ha elkészül :D )
na csáó :D majd írok ha leszek .

2011. szeptember 21., szerda

pá :D





 Sziasztok vannak gondjaim ,azért nem írok túl sűrűn  mostanában ,meg tanulok és most beteg is vagyok XD
a lényeg írok 1 újabb történetet ,amint kész lesz feltöltöm valami kritikafélét írhatnátok !jelenleg 1/3 rész kész állapotú :D
addíg is poénos és szép képeket mutatok :D kizárásos alapon a predátoros a vicces!

2011. szeptember 6., kedd

Rajzok X


az első az saját a második már kopírozás , csak félre ne értsétek :D

Elkezdődött (már szept. 1-én XD )


Suli . sokan várták , de még többen inkább elkerülték volna :D . én mondjuk örülök ,hogy elkezdődött leszámítva pár dolgot .

  1. A párom Veszprémben van fő sulin.
  2. Az ex barátnőmtől elfog a rosszul lét ,csak annyira útálom (,bár tavaly év végére is már egész kedves tudtam lenni vele, és megint megpróbálok vele barátkozni :D)
  3.  Minden osztályban ,tehát az enyémben is vannak idióták .
Szerintem ezzel minden iskolás így van (legalábbis az utolsó ponttal ) .
Viszont nagy előnye is az iskolának ,hogy a jó barátaimmal és a kedvenc tanáraimmal is találkozok ! Örülhetek a fejemnek  végzős létemre :D csak 5 órám van minden nap!
Suli után van időm mindenre ,és  mindenkire ,bár ha a párom hazajön … :D akkor  már kevésbé  igaz ezen állításom :D

Franz Kafka


Elolvastam ennek a szerzőnek egy művét. Igen kötelezőket olvasok ,mert kell. Eddig ilyen szörnyű történetet még nem olvastam . Az Átváltozás. Szegény Gregort sajnálom ,elég beteges egy mű. Nem is tudom minek nevezzem .Ez eddigi olvasásom legszörnyűbb műve, remélem írt valami jobbat is … de ez az a történet amit nem szabad elolvasni.

2011. augusztus 7., vasárnap

az ember sosem felejti el az első mytic rare lapját :')

Az első ritka lapom. De jó is volt meglátni. Van már azóta több ritkám is,de ebben tudok a legtöbbet gyönyörködni . olyan 1000 - 1500 forint lehet az értéke... kéne szereznem belőle egy japán vagy egy kínai verziót azt hiszem az már drágább lenne a duplája XD

Szösszenet

ezt a történetet nemrég írtam , unalmamban ,még nincs kész, se javítva, se formázva, de ha valakinek tetszene, jelezze .



Az utolsó farkas démon

Régen mikor még az emberiség gyerekcipőben kezdett volna járni , a mi fajtánk vigyázott az egyensúlyra.
Óvtuk az élőlényeket, a természet körforgását.
 Láttam az élet legkisebb szikrájából kifejlődni az életet . Madarakat , fákat , virágokat, majmokat. De mind harmóniában tudtak élni egymással .
Ragadozók a  növényevőkkel . A természet mindent visszafogadott és újra teremtett, fejlődtek ,elhullottak fejlődtek és ismét elhullottak . a körforgás nem szakadt meg.
 Valaha falkában utaztunk .Kiközösítettek ugyan mert én más voltam , hófehér bundámmal kitűntem a többiektől ,és életenergiámmal is. Magányosan jártam az erdőket. Léteztem és csodáltam a világot .
 Nem volt feladatom ,nem tettem azt amit a többi társam . Ők éltek a harmóniáért ,tápláltak a világot az életerejükkel .
Nem hagyták ,hogy segítsek ,de nem is akartam , tovább akartam élni és gyönyörködni ,azt amiért ők dolgoztak. Önző voltam ez tény. De megtehettem ha már a világ is elfordult tőlem . Lassan eljött a fajtánk hanyatlásának ideje, fejlődni kezdtek az emberek . A fajtám vénjei úgy hitték nem jelentenek veszélyt ránk . Későn jöttek  rá a  tévedésükre!
 Megtanultak mágiát használni azt  az energiát amit mi állítottunk elő a természet javára az életenergiánkból . De ez nem volt elég, a kezdetben békés faj lassan kapzsivá vált. Már minket is irtani kezdtek , mire észbe kapott a fajtám .
Bár lehet ,hogy megérdemeltük . Ültünk a trónunkon , és úgy tettünk mintha legyőzhetetlenek lennénk, beképzelt lett a fajtám . Abban a korban amikor az emberek mágiát használtak szinte az egész fajom kipusztult, csak néhány százan maradtunk . Túl kevesen maradtuk… Már nem tudták olyan szinten fent tartani az egyensúlyt. Lassan a maradék farkas is az életét adta a világért.
Közben az emberek már el is felejtették azt a kort amikor minket irtottak ,és varázsoltak . Sokkal szörnyűbbet kezdtek el csinálni mágia nélkül de nagyobb pusztítással. Saját fajtájukat irtották ,közben pedig azt ami én úgy szerettem ,és fajtársaim oly sokat áldoztak . A természetet.  Míg az összes társam szinte meghalt ,több háborút is megvívtak az emberek egymás ellen . Pusztították  egymást ,ám gyorsabban szaporodtak mintsem eltűnjenek egymás mészárlásában,de az állatok viszont szinte mind kihaltak  .
Vándorlásaim alatt láttam békésem élő embereket is, ám ezek kevesen voltak ,és naivak ezért gyorsan meg is haltak . Hamarosan bekövetkezett az amitől magam is féltem . Már csak ketten maradtunk a világon . Sok már nincs hátra .
Egy nap eljött hozzám az utolsó rajtam kívül . Látszott rajta ,hogy már sok nincs hátra neki . Hálás volt minden lélegzetért ami még adatott neki. 

-         Segíts testvér. Mar csak teneked van elég erőd egy kis ideig fent tartani a világot.

Nyögte ,szegény démontársam . Miután elmondta mi akar holtan esett össze. A lelke kiszállt testéből egyenest az égbe.
Sosem láttam még társam meghalni ,de a szívem szakadt bele. Látva, hogy ezzel ér véget eme nemes élet. Hiába vetett meg a fajtám ,akkor is… sajnáltam . És a testvérének hívott .
Átvettem a helyét, immár én lettem az utolsó aki a harmóniát őrzi. Életem árán tartva az egyensúlyt kitudja meddig.


Mára azonban én lettem az utolsó. Az utolsó farkas démon , de már én is haldoklom . Az én életemmel pusztul a világ is . Érzem meghalok . Még egy utolsó lélegzetet veszek és megpillantom a csodás tájat ami még érintetlen ,és otthonom ,majd lecsukom a szemem. És nem nyitom ki többet . utolsó lélegzetemmel fajtám halt ki és vele a világ amit tönkretett az ember.


 By : Shin 
 

2011. július 28., csütörtök

A kreativitás nem ismer határokat!

csodálatos ,az emberek mit ki nem tudnak találni ! Amit kitalálnak meg is valósítják ! :D én a magam részéről jót nevetek az ilyen alkotásokon :D

Ihlet

Mostanában eléggé megihletnek a dolgok . Főleg a mostani érdeklődési körömből . Kezd előtörni a művészet iránt a vágyam . Meg kéne keressem régi rajztanárom ,és beszélni vele nem e vállalja el a tanításom ujjra (lehet kitépi a haját amikor megkérdezem  XD)  . P.l. :  ilyen dolgok , amiben van mélyebb tartalom is ,mit a puszta kép ,ami látszik .


Neeeeee

A nyár utolsó hónapja hamarosan megkezdődik . 12-es leszek , de jó ,semmi kedvem hozzá. Nem izgat az egész. Az zavar egyedül ,hogy egy papírral (érettségi ) elszúrhatod azt amiért dolgoztál eddig (már aki dolgozott ). Meg ,tovább kell tanuljak ,ha kezdeni akarok magammal valamit. Utálnom ha kényszerből kell valamit megtenni . Szerintem ezzel vagyunk egy páran . XD Meg neki kell állni ismételni ,jajj de jó ... -.-

2011. július 24., vasárnap

mert Szeretem a farkasokat.

ennyi ,megcsináltam megint ,csak szebb mint régen :D


na kik vannak a képen ? :)

2011. július 12., kedd

Cowboy bebop ?

elég érdekes kérdés hangzik el ennek az animének a végén,
(nem vagyok benne pontosan biztos mert már régen láttam ) . Az élet csak egy álom . (így hangzott azt hiszem ).
azon kezdtem gondolkodni ,hogy mi van ha igaz?  Fel lehet egyáltalán ébredni? Érdemes felébredni? jó az ami vár minket az álom után? Fel akarok e ébredni?
én nem akarok felkelni ,lehet vannak rossz dolgok is az életben ,de el kell viselni! :D

(az egyik főszereplő az animéből , Spike )

2011. július 8., péntek

Shin (d&d)

még nincs befejezve de apróbb módosítások és megvan :-D a karakterem a szerepjátékhoz. Mit szóltok hozzá? :D

2011. július 3., vasárnap

Pain

Egyszerre fáj és jó érzés.
Így lehetne leírni az állapotom . Hiányoznak régi dolgok olyanok amik után már megfogadtam ,hogy nem siránkozok. Vágyom az édes tudatlanságra ami azelőtt volt, hogy csalódtam a szeretteimben. A régi barátok ,előző lakhelyemről ,és a mostaniról . A Régi barátnőm régi viselkedése , nem kell semmi abból az időből mikor jártunk ,hanem azelőttről mikor barátok voltunk. Viszont amit most nem cserélnék még az életem árán sem, (tényleg ,mert  akkor nem nevezném életnek amim van) a Párom akit mindennél jobban szeretek ,és vele akarok élni (húú de nyálasan hangzik , valaki megüthetne már miatta XD) , a jelenlegi barátaim ,akik már inkább a testvéreim és családom , akik megtartanak annak ami lettem. Az édes csend amikor egyedül  vagyok néha eszembe juttatja a dolgokat amiket már lezártam ,lehet ezért is nem szeretek egyedül lenni ,és gondolkodni .
A párom viszont mindezt kitépi belőlem ,neki hála jobb ember vagyok ,és tudom mit akarok . Tudok felejteni ha velem van. (basszus valaki tényleg húzzon be! Így megsértem az arroganciám XD)

2011. július 2., szombat

A katana




A katanát többnyire békében hordták, csatába a nagyobb és nehezebb tacsit vitték. Élével felfelé hordták, közvetlenül az övbe tűzve, a kirántás gyorsabbá tétele miatt. Az igazán minőségi kardokat csak a legjobb kardmesterek készítették, hosszú hetek kitartó munkájával, számtalan rituáléval övezve. A kard készítésének tudománya apáról fiúra, mesterről tanítványra szállt.
A kardkészítő egy-egy kiváló munkája előtt és alatt is böjtölt, nem hált a feleségével, sőt, nő be sem tehette a lábát a műhelyébe. Amíg nem készült el a kard, addig csak az udvaron lévő tiszta vízben tisztálkodott a kovács, még télen is. A penge sokszori átlapolással, hajtogatással és folyamatos kalapálással készült. Kiindulási anyagként tamahagane nevű anyagot használtak. Kovácsolás közben a kiindulási anyagmennyiség alig egyharmadára csökkent az acél tömege, mire kard lett belőle, a többit (főként szennyeződést) kikalapálta belőle a kovács. A japán kard alapvetően kéttestű. A kemény külső réteg (kavagane) felel a keménységért és a vágóélért, míg a belső réteg (singane) a tartásért és a rugalmasságért. Amikor már készen volt az egész penge, akkor alakította ki a penge edzésvonalát (hamon), amelynek számos neve van, az edzésvonal alakjától függően. Ezt a penge élének és többi részének különböző sebességű hűtésével érte el, így ugyanis különböző anyagszerkezet alakult ki, amelyeknek a színe és egyéb tulajdonságai is különböznek a többitől.
A kard különböző részeit (penge, tok, markolat, markolatvédő) különböző mesterek készítették. A szamuráj rangját legszembetűnőbben a tok (szaja) és a markolatvédő (cuba) jelezte. A cuba mérete, vastagsága és mintázata végtelen variációban létezett. Markolatvédőt mind a kardkészítők (tosó), mind a fegyverkészítők (kacsuszi) gyártottak a 17. századig, ezután az aranyműveseké lett a fő szerep. Ez főként az egyre kifinomultabb és bonyolultabb díszítéseknek volt köszönhető. A cuba egyre inkább ékszerre kezdett hasonlítani, amit különleges ötvözetekből készítettek és vontak be. Kedvelt mintázat volt a természet, a szimbolikus ábrák, a vallás, a legendák és a mesebeli lények. A természeti ábrázolások főként állatokat jelenítettek meg egyedül vagy a környezetükben, nyugalomban vagy mozgásban, leggyakrabban tigrist, majmot, lovat, kígyót, darvat, sast vagy pontyot, de gyakran előfordult elefánt, szarvas és teknős is. Az ábrákon látható állatok és növények gyakran álltak szimbolikus kapcsolatban növényekkel, elemekkel vagy mindkettővel. Például a szarvas és a juharfa az őszt szimbolizálja, míg a daru és fenyőfa együtt a hosszú életet, csakúgy mint a daru és a teknős. A mitikus ábrázolások között a leggyakoribbak természetesen a sárkány és a főnix voltak.
A kard élezése és polírozása mind a mai napig művészetnek és megbecsült szakmának számít, ami nagy szakértelmet és ügyességet kíván. Az elkészült kardokat próbáknak vetették alá, amely nem ritkán emberéletekbe került. Többnyire bűnözőket végeztek ki, de nem volt ritka, hogy a szamuráj az első vele szembe jövő parasztot vágta le vele. (A dzsúdzsi-kiri, vagyis keresztvágás nevű technika egyik értelmezése a szó szerinti keresztvágás, vízszintesen és függőlegesen, míg a másik a kard próbája az útkereszteződésben, ami szintén keresztet formáz.) Természetesen ehhez vágótudomány is kellett. A mai készítésű pengéket már nem élő próbaanyagon próbálják ki, hanem áztatott és kötegelt gyékényen vagy rizsszalmán. Ezt hívják tamesigirinek.
A markolatot (cuka) rájabőrrel vonták be a jobb, biztosabb fogás érdekében. A tokot (szaja) és a markolatvédőt (cuba) általában külön arra szakosodott mester készítette. A penge hossza általában 2 saku volt. (1 saku 30,3 cm) A katanát ritkán hordták magában, szinte elválaszthatatlan kiegészítője volt a vakizasi. A katana és vakizasi párosát daisónak hívják, ami magyarul „nagykicsi”, utalva a nagy és a kicsi pengére.A szamuráj a kardjától önszántából soha nem szabadult meg, és legfőképpen nem adta el, mert a lelke egy részét képezte. (A szamuráj kor vége felé ez az eszme is eltűnt, sok elszegényedett szamuráj adta el vagy adta zálogba a kardját.) Soha nem ért ujjal a pengéhez, főleg nem egy másik szamurájéhoz, mert egyrészt ez súlyos sértés, másrészt mert rozsdásodni kezdett tőle, és az ujjlenyomat nem szép dísz a csillogó pengén. Aki puszta kézzel hozzáért egy pengéhez, azt a kard gazdája rögtön megtorolhatta, akárcsak akkor, ha az átlépett a kard felett. Mind a mai napig alapvető illedelmesség hogy nem lehelünk a pengére, nem fogjuk meg és nem lépünk át fölötte. A szamuráj mindig gondoskodott a kardjáról, tisztán tartotta, ápolta, hogy a benne lakó lélek szeressen benne lakni, ne hagyja el azt. A kacudzsinken (élő penge) kifejezés jól szemlélteti a szamurájnak a kardjához való viszonyát.
Esetleg még  érdekesség ként megjegyezném ,hogy a mai japán kardkészítők (akik) hagyományos módon készítik a katanát , elég borsos áruk van kb. mint Magyarország éves költségvetése.

csak neked életem.

Éltem a poklot,
Éltem a mennyben  ,
élni viszont csak
melletted tudok igazán!

2011. június 26., vasárnap

meg kell osszam veletek !

nos mivel találtam valami vicceset és klasszikusat . Pokemon!!!!!!!! XD ugye hogy jó XD

2011. június 25., szombat

Reklám !!! XD

http://www.fictions.hu/imagine/

Szeretném reklámozni ezt az oldalt, mert nekem nagyon sok történet van ami tetszik, remek írók ,és történetek vannak itt .

szerepjáték! :D

Megvolt életem első szerepjátéka .
Elég humoros egy dolog .Ajánlom minden embernek , elrúgaszkodik ebből a világból.
Elég képzeleterővel mindent végrehajthatsz (már ha a mesélő is úgy akarja ).
Személy szerint a karakterem  egy félig elf félig ember lovag ,aki szép és gyors ,de mellette hülye kicsit. No sebaj élvezem a játékot !!!

2011. június 21., kedd

Valami humorosat is! XD

Heheheheeee . Nos emberek ilyen az amikor ,az ember olyan gyökér , hogy a troll is lehányja röhögésében ! XD

Gratula gyerekek!

Ez úton szeretnék gratulálni minden érettségiző, vizsgázó barátomnak ! Hallottam mindenki SZÉPEN teljesített! Csak így tovább a jövőben is!!! :D

Oo tákk.... kalács, vagy inkább sajtoskifli?

Hkmmmm.. na mivel le vagyok tiltva, nem vagy hajlandó a kapcsolatok megnyitására , folytatnám a blogon  való kommunikációt.


1. ne találd ki még mindig mit akarok és mit nem! Ezt mellőzzük . A gondolataim csak 1 valaki előtt tiszták, az a személy pedig az akit nem akarsz bevonni ebbe. Én meghallgatnálak ,de te zártad le az elérhetőséget, és én vettem a lapot.Kérlek hadd gondoljak azt amit akarok.
2. Nem kell elviselni ,még csak megtűrni sem. A változásom meg nekem jól esik sokkal kevésbé érzem magam „ketrecben” . Nem sok barátom van ,elismerem. De érdekes ,hogy rajtad kívül senki nem szólt még érte, hogy milyen vagyok. Nekem fontos minden kötelékem ,és próbálok is tenni értük. Ez rád is áll ,de sajnálom ha nem megy csettintésre a változás. Viszont mindent megteszek érte.
Az álarcokról ne beszéljünk én nyíltan megmondom mit gondolok .
3 . köszi h nem mondasz semmi sértőt ,én sem teszem (remélem . Legalábbis szándékomban nem áll semmi ilyesmi.) .Amúgy 4 ember aki fontos nekem és elvesztettem (, vagy mégsem vesztek el annyira?! Megszállta őket is az ihlet és keresnek ,így újra megnyíltak a remény kapui számomra .)
4. Nem vagyok bunkó és kaffogó ,és egyéb ilyen  Veled meg aztán végképp nem ,mert tisztellek. A gyerekest meg nem tagadom , mert igen az vagyok . Ennyi nekem is megjár , elnézést ,hogy ilyenkor kiélem azt amire eddig sosem volt lehetőségem. Szabadnak leni , és szórakozni!
5. nem áll szándékomban panaszkodni de szeretem szépen elvarrni a szálakat, nem szeretném lezárni ezt a barátságot ,főleg nem így!

6.  a leszarom nagymenőt meg kezded átvenni, mert ha nem érdekelne abszolút a dolog nem írtad volna ki a blogra.De örülök neki h kicsit kinyitottad a kapukat.
7. amúgy  már vártam mikor írsz, mert te zárkóztál el ,így nincs alapom amivel megnyissam a kapcsolatot feléd. (számítottam rá ,hogy a hívásaim sem vennéd fel így nem erőltettem magam.)

Köszi szépen , majd gondolom valami lesz, én szeretnék még barátkozni, a bizonyíték rá  a válasz a blogos kiírásodra .És remélem jól telik a szüneted, minden valóra válik amit szeretnél. Csáááááóó.

2011. június 17., péntek

Hmm elég szép…






Érdekes alkotás. Mélyebb tartalma van egy esetleg két ember számára.  A lényeg ,hogy sokfajta szimbólumot tudunk hozzá rendelni. A fa szimbolizálhatja a kertet ,a kert pedig az édenkertet. Az emberből kinövő fa lehet a csalás fája is. Rengeteg dolgot jelenthet ,de az igazi jelentését csak az alkotó tudhatja. Mi egyszerű emberek csak találgatjuk a jelentését.
Én mondjuk az emlékek fájának nevezném szívesen.. (a képet csak letöltöttem a googleről. Nem tudom se a nevét ,sem az alkotóját.. így érdekesebbnek és elgondolkodhatóbbnak találom ), mert  ha megnézzük a fa ágain ,képek vannak . Amik szerintem utalnak az ember múltjára.



2011. június 11., szombat

Egy kis ismertető a Főnixekről..



Főnix


A Főnix egy rendszeres időközönként tűzben elégő, majd poraiból feltámadó, megújuló madár, amiről többféle legenda is fennmaradt az ókori szerzők jóvoltából. Halála és újjászületése a Nap halálát és feltámadását jelképezi, ennélfogva a róla szóló történetek az egyiptomi Heliopoliszhoz kapcsolták létezését.


Az egyiptomiak a főnixet gólya- vagy gémszerű madárnak tartották. A Halottak könyve és más szent óegyiptomi szövegek tanúsága szerint Héliopolisz egyik szent szimbóluma volt, és szoros összefüggésben állt a felkelő nappal és a napistennel, Rével.

Kínában a Hunan tartománybéli régészeti kutatóintézet munkatársai szerint Kínában már 7400 évvel ezelőtt hittek a főnixmadár létezésében. He Gang a kutatóintézet vezette a Gaoming emlékeknél folyó leletmentést, a talált leletek a kutatók szerint vallásos szertartáshoz kapcsolódhattak. Az újkőkorszaki helyszínen találtak egy vázát, melynek mintázatán a főnixmadár látható.
Kínában a Főnix (Feng) az Egyszarvú, a Sárkány és a Teknőc mellett a mitológia legfontosabb mágikus állata. Ezen négy állat feltűnése kedvező eseményt jelez előre. A kínai madár egy pávára hasonlít, három lába van és a Napban él. Ő az égi kegyelem látható jele, ami a régi időkben állítólag feltűnt az erényes császárok kertjében és palotájában.

Egy feltételezés szerint a főnixmadár mondáját egy kelet-afrikai madárfaj ihlette. A madár olyan sós síkságokon fészkel, melyen tojásai vagy fiókái nem tudnának életben maradni, ezért magas dombot épít, mely megtartja a tojást. A körülötte felszálló meleg levegő a lángok által felmelegített levegőre hasonlít.

A kereszténységben az időszakos megjelenés és újjászületés, az örök élet és a feltámadás jelképe a Főnix, akárcsak maga Krisztus, akinek ez az egyik szimbóluma. Számos vértanú mögött látható pálmafán ülve, jelezve újjászületésüket. A Főnix a paradicsomba jutott, üdvözült lélek jele, míg síremlékeken a romolhatatlanságot és halhatatlanságot jelképezi.

Számomra ez a madár egy  olyan szimbólum amivé én is válni akarok… Mindig ujjá születik a hamvaiból . Egy madár amit sosem húz a mélybe senki . Szépséges és büszke teremtés aminek ember nem parancsolhat és felette áll jónak és rossznak.

Egy szép történet …


Valaha réges-régen, élt egy misztikus madár a Főnix. Nemcsak csodálatosan szép volt, hanem hatalmas bölcsességgel is rendelkezett. Hosszú élete volt, olyan hosszú, hogy a körülötte élő halandók örök életűnek gondolták. De nem volt az! A hosszú évek felette sem múltak el nyomtalanul,a kor bizony meglátszott rajta. Gyönyörű tollazata megfakult, hangja rikácsolóbb lett és nehézkesen repült, sőt ha tehette, akkor inkább nem is repült, hanem a fészkén gubbasztott.  Egy alkalommal, amikor már a 100. évét élte, látványosan fellobbantak a lángok körülötte és az utolsó porcikájáig elhamvadt a fészkével együtt. Mikor a hatalmas lángok elcsitultak, akik addig meredten álltak addig, nagy meglepetéssel vették észre, hogy a Főnix fészke épen, és sértetlenül ott van ahol eddig, és látták, hogy a fészek közepében lévő hamuból egy ifjú és csodálatos főnixmadár áll fel. Így jutott mindenki tudomására, hogy a Főnix, bár nem hallhatatlan, hiszen 100 évig él csak, ám hamvaiból újjászületik és még hatalmasabb és szebb és erősebb lesz. A tűzben az eddig megszerzett tudása nem veszett el, sőt most már az újabb és újabb 100 év tudása tevődik hozzá. Akik eddig csodálták, most elkezdtek félni tőle, és azon tanakodtak, hogyan tudnának megszabadulni tőle. A Főnix végtelen bölcsességében erről tudomást szerzett, és elhatározta, hogy eltűnik az ellenséges tekintetek elől. Meglebbentette csodálatos szárnyát, felemelkedett a levegőbe és ráfeküdt egy langyos szellő hátára. Még egy utolsó búcsú dalt énekelt és egyszer és mindenkorra eltűnt a világ szeme elől. Mára már csak a legendája maradt.

2011. június 2., csütörtök

nyár! Nyár ! NYár ! NYÁr ! NYÁR!!!!!!!!!!!!!

Mi lesz a nyáron? Milyen idő lesz? Mit csinálunk majd? Lesz munka? Ráérnek a barátok majd? Nyaralunk?
ezer és ezer kérdés , és mindre válaszolni lehetetlen. 
Sok jó dolog történt velem tavaly nyáron , például a barátnőmmel összejöttem !
Megismertem sok embert akik az életem részévé váltak ,és mára elképzelni sem tudom nélkülük az életem!
Megváltoztam tavaly nyáron, sokaknak ez nem tetszik ,de a legkevésbé sem érdekel mit gondolnak!
Szeretek ilyen leni!
Sok programot elterveztem/ terveztünk , kíváncsi leszek mik lesznek azok amik sikerülnek!
Remélem a párommal is minden amit szeretnénk megvalósul!
Sok reményt fűzök a nyárhoz, sok szép emléket szeretnék ,pont mint tavaly!
Kíváncsi vagyok rátok is, kedves olvasóim (már ha olvassa valaki az oldalam) !

hajtás...

Itt az év vége!
Sajnos azonban még hátra van az év végi nagy hajrá!Mindenből javítani, felelni, írni... Ha bele gondolok mi vár egy - két emberre ...
Nagyon fárasztó folyamatosan tanulni -ebben a pár hétben ,és már mindenki a "vesztét érzi" ...
De vigasztaljon mindenkit az a hit ,hogy a nyáron kipihenheti magát!

2011. május 8., vasárnap

Démon

Vannak emberek akiknek nem tetszik ,az aki vagy. Van hogy a barátaid azok akik a leginkább ellene vannak annak ami lettél... Meg kell szokniuk ,és el kell fogadják ami lettél, nem pedig félre lökni ,mert már nem kellesz!
Meg kell mutatni nekik a  b-első démonod is nem csak azt amit szeretnek, és ha már így is elfogadnak akkor igaz barátok ...

Rajzolni, Festeni , Alkotni....

Volt idő amikor mindent ez a három fogalom jelentett nekem. Ebben találtam meg magamat. Mindenki  képes ilyen dolgokra, vagy így ,vagy úgy. Alkotni sokak alkottak ,vannak akik ennek hála lettek ismertek... Leonardo Davinchi és még sokan mások... Állítólag szépen rajzolok,bár én nem vagyok megelégedve magammal. Viszont sok más művész alkot olyat amiről csak álmodni lehet...
például  ilyet :


2011. április 25., hétfő

:')

Elképesztő az ember minek tud örülni! Ilyen szép ünnepem még sohasem volt még . És ilyen ajándékot sem kaptam még! Egy 1946-os Doxa zsebórát kaptam, a Dédipapám adta nekem , még annak idején az első zsoldjából vette. Senkinek sem adta oda sose ,még apámnak se! Sőt megmutatni is csak kézből mutatta!
Már 87 éves a Dédi félek olyan volt ez az ajándék mint aki búcsút akar venni , és emlékeket hagyni, de én még azt akarom h sokat éljen! Persze kaptam mást is tőle is meg másoktól is! Van  egy kis pénzem aminek a felét félreteszem az osztálykirándulásra a másikat meg elverem amire kell ,persze hasznos dologra, meg ami kellene arra nem lesz elég de ez van ... :D majd lesz valahogy! Ami még megszépítette az ünnepem ,hogy a barátnőm (L) még az ünnepek előtt ráért ,és kijött hozzám! Filmeztünk és végre végeztünk az Inuyasha 4 mozijával ! Már sokszor láttam a filmeket de ha vele nézem akkor más a hangulatom ! A család viszonylag gyorsan le lett tudva ,a rokonlátogatás a legunalmasabb része az ünnepnek ... De a kaja a legjobb része a dolgoknak ! Az ember betegre eszi magát mindenkinél! A barátokkal is tudtam lenni meg mindenkivel akivel akartam  ritka, hogy ilyen jó szünetem legyen!
Húúú de sokat írtam és ömlengtem ! legközelebb megint valami művészeti dologgal jelentkezem ! :)

2011. április 22., péntek

Magic


Hmm ez a Magic kártya játék egész jó ! Érdekes meg minden további pozitív jelző. Kezdetben nehéz megérteni ,de ha játszani kezd az ember könnyen megérti !

2011. április 16., szombat

változások

Érdekes , hogy  milyen irányba változnak az emberek...
Ez alól én se vagyok kivétel, ám a változással valami véget is ér...
Kapcsolatok szakadnak meg, barátságok vesznek a semmibe...
Senki nem tehet ez ellen semmit , mint mondani szokás :
"az egyetlen dolog ami örök az a változás"

Újabb rajz

Nos ahogy ígértem feltöltöttem ezt a rajzot is, azonban nem felejtettem el a másik ígéretet sem , hogy rajzolok 1 portrét! Már készülőben van az is !

2011. április 2., szombat

kinek ez kinek az...





Miért?!

Miért olyan nehéz megvígaszatlni a barátokat?! Olyan nagy kérés , hogy boldogok lehessenek?! Nem értem mért ilyen a világ, miért jó h baj történik velük...

2011. április 1., péntek

Heh barátok...

Sokszor szúrt hátba a barátom,nem is egy barátom ,de a legjobb?!
Néha furcsa dolgokat hoz az élet nem tudni mit tegyünk akkor .
De egy dolog biztos, idővel mindenki rájön arra, hogy  kik is a barátai...
Én azt hiszem már tudom kik a barátaim.... és te?

2011. március 27., vasárnap

huha!!

 Újabb művészet... lmicsoda hasonlósát! Azon se lepődnék meg ha a színét is változtatná a papír kaméleon...

2011. március 25., péntek

viccelés

Az apa a munkából hazaérve rajtakapja a lányát ,hogy önkielégítí  magát egy vibrátorral..
mire az apa megkérdi : mit csinálsz lányom?!
mire a lány feleli: Hát apa már 40 vagyok, és se szeretőm, se férjem, se barátom, Valamivel nekem is ki kell elégítsem magam...
Másnap a Lány ér haza később . Mikor meglátja az apját a vibrátorával a egyik kezében a másik kezében egy üvrg borral.
A lány felkiát : Apa te meg mit csinálsz?!
Mire az apa feleli: Hát nem látod?! Borozok a vejemmel...


na fárasztó volt?

Valóság

Ezer ember látja ,él benne ,mindenki tudja mi az  ,
s mindenkinek mást jelent ,mindenki másképp látja.

néha...

van hogy az mit akar a szív az elme nem teljesíté,
van hogy a szív nem teljesíté, mit az elme akar...

van ,hogy a sors akará mást mint te,
van mikor te akará mást mint sorsod...

van mikor hited hagy cserben
van mikor te hagyod cserben hited...

van ,hogy felejteni akará az ember ,
van ,hogy az ember emlékezé , de felejteni kéne...

2011. március 19., szombat

segítség másokanak

Hát igen .... vannak olyan emberek akik nem tudják mit csináljanak az életükkel,és csak másokat utánoznak...
az ilyen embereknek több önbizalom kell! Szép dolog lenne segíteni az ilyen embereknek... Próbáljatok meg ti is!!!

2011. március 8., kedd

válaszutak.....

Tudjátok milyen az amikor nem látod a kiutat egy szituációból? Úgy gondolod ,csak két lehetőséged van.
Pedig nem, magadnak kell megtalálni ,vagy megteremteni a harmadik utat! Mindig van  egy "arany közép út" amit meg lehet találni, ha eléggé keressük! Ám van ,hogy a harmadik út sem jelenik meg időben a szemünk előtt, ilyenkor hozzuk meg a rossz döntéseink, amiket 1 életen át bánhatunk....

2011. március 6., vasárnap

rajzok 2

























Nos ennyi volt amit úgy gondoltam érdemes látnotok a rajzaimból...
Ez után már csak elvétve töltök fel mert nincs sok időm rajzolni . Sajnos..
Azonban remélem tetszik majd nektek..